Comunicat del Grup de Suport 29M davant de la sentència pel judici al Roger i al Mercader

Ja passen els quatre anys des de la vaga del 29M per la que el Roger i el Mercader van ser acusats de deslluïments, resistència a l’autoritat i impediment del dret al treball. Per aquests fets la Fiscalia els va demanar 6 i 2 anys de presó respectivament. Ahir vam rebre la sentència de la jutgessa anunciant l’absolució dels dos encausats respecte tots els fets dels que se’ls acusava. Davant aquest periple, volem fer les següents consideracions:

En primer lloc volem fer públic l’inútil allargament en fer-se pública aquesta sentència: 3 mesos després del judici. La sentència està firmada amb data de 29 d’abril (tres setmanes després del judici) i, en canvi, es va enviar amb data 17 de juny. Jugar amb el temps ha estat una constant per part de les autoritats judicials: més de 3 anys esperant data per al primer judici, més de 4 per al segon. I ambdós, comunicats només amb 3 setmanes de marge, el mínim legal. La sentència, en canvi, ha trigat de manera exagerada. El control judicial dels temps és un afegit a la pena de banqueta que s’imposa a la dissidència política.

En segon lloc, volem remarcar de nou que aquest era un judici polític que perseguia atacar el dret a vaga. Sempre ho vam defensar i sempre ho defensarem: en Roger i en Mercader eren dos caps de turc. En acusar-los el que es buscava era criminalitzar un dret bàsic de la classe treballadora en la lluita per aconseguir unes millors condicions de vida dins del precaritzador i cada cop més limitat sistema capitalista. Ni així han pogut doblegar-nos.

Celebrem, com no pot ser d’altra manera, l’absolució dels nostres companys. I aprofitem per recordar que encara queden companyes andreuenques i d’altres indrets dels Països Catalans encausades per les vagues generals del 2012. Ens solidaritzem i demanem la lliure absolució per a totes aquelles persones inculpades per lluites sindicals i socials que repercuteixen en benefici de la classe treballadora i les classes populars.

La lluita continua, aquí i arreu, doncs la desobediència és una via inevitable per a la transformació del sistema. Avui, en especial, enviem una forta abraçada al vallecà Alfon i a l’andalús Andrés Bódalo, així com tota la força i ànims a les companyes de la #VagaEsfosa i de #VagaCiutArt.

Volem aprofitar, també, per agrair enormement el suport rebut d’arreu dels Països Catalans i des de més enllà. Les fotografies solidàries, les pancartes, els cartells, la difusió que persones i col·lectius han fet al seu territori ens ha arribat al cor: ens ha donat força i ens ha refermat en la noblesa i necessitat de la nostra lluita.

I finalment, sempre tindrem un espai als nostres cors i caps per a dues persones que van formar part d’aquest grup, que van lluitar amb nosaltres i que tenim ben presents: l’Espe i el Pablo. Seguim la lluita amb tota l’esperança de construir el poder popular. La victòria també és vostra, gràcies.

Sant Andreu de Palomar, 5 de juliol de 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s