Manifest Curt

En Roger i en Mercader, veïns de Sant Andreu, aniran a judici per haver fet vaga.

Lluitar pels drets laborals pot comportar-los 8 anys de presó

Te’n recordes, del 29 de març de 2012? Aquell dia, una vaga general i social prenia els carrers per plantar cara a la darrera reforma laboral. La detenció de més de 100 persones va ser una de les conseqüències dels fets. Sant Andreu no en va ser l’excepció i un nombrós grup va recórrer els carrers del poble tot convidant la gent a sumar-se a la vaga.

En acabar el piquet, en Roger, que en formava part, era detingut violentament per la Guàrdia Urbana. La indignació de la gent va fer que nombroses persones verbalitzessin el seu rebuig a la detenció. Després de 27 hores detingut, en Roger va sortir en llibertat amb càrrecs. Aquell mateix dia, en Mercader, que com tanta altra gent havia presenciat la detenció d’en Roger, va rebre una trucada per citació judicial: l’acusaven de resistència a l’autoritat.

Ara, a en Roger l’acusen d’un doble delicte d’impedir el dret al treball, i un de resistència pels que li demanen sis anys de presó. A en Mercader, dos anys de presó per resistència.

Vuit anys de presó, en total, per defensar el dret a vaga per poder treballar millor. Vuit anys per ser caps de turc de tothom qui lluita contra aquest sistema capitalista que ens condemna a la misèria més esclava. Ho sabem: volen càstigs exemplars. Tots dos acusats tenen un ampli historial de lluita a les esquenes.

En Mercader, a qui van reconèixer per la seva lluita en defensa dels dos dies de descans setmanal per als conductors de bus de TMB, està implicat des de fa anys en la lluita sindical, és membre de la CGT i va ser una cara visible de la lluita pels dos dies. La seva cotxera és, precisament, la del triangle ferroviari, a Sant Andreu, on fa més de 20 anys que condueix la línia 40. D’altra banda, en Roger és membre d’Endavant (OSAN), del Casal Independentista El Noi Baliarda, de la Festa Major Reivindicativa i del Punt de Trobada d’Afectades per la Crisi, i participa de la Bastonera i Diables de Sant Andreu.

Tots dos lluitaven pel dret a treballar en millors condicions o a no perdre drets socials… i lluitar comporta repressió. Ho sabem i seguirem. L’amenaça de vuit anys de presó no ens frenarà perquè sabem que la lluita contra el capitalisme és llarga i no ens arronsarem pas.

Perquè vam fer vaga i la tornarem a fer, perquè volem treballar i viure en condicions dignes, absolució Roger i Mercader!!

 No ens van tocar aïlladament, no respondrem aïlladament

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s