Vaga 29M: judicis anteriors

Condemnen a onze mesos de presó tres joves acusats de danyar uns contenidors durant la vaga general

Setmanari Directa – Jesús Rodriguez – 04/10/13

El jutjat penal 28 de Barcelona ha condemnat tres joves a onze mesos de presó per un delicte de desordres públics durant el vespre de la vaga general del 29 de març de 2012. A més, també els obliga a pagar una pena-multa durant setze dies per una falta de danys. La fiscalia demanava una pena de quatre anys i mig de presó, però les defenses van reclamar-ne la lliure absolució entenent que no hi havia cap prova que els incriminés. Es dóna la circumstància que, durant la vista oral, es van produir greus irregularitats quan una funcionària dels mossos d’esquadra adscrita a la Ciutat de la Justícia va filtrar detalls del que passava a l’interior del judici als agents que hi declaraven com a testimonis, tal i com va informar aquest setmanari i ha denunciat Rereguarda en Moviment en un comunicat.

Per llegir més: Condemnen a onze mesos de presó tres joves acusats de danyar uns contenidors durant la vaga general

________________________________________________________________________________________________

Concentració el 26 de setembre al matí davant la Ciutat de la Justícia  BRU AGUILÓ / FOTOMOVIMIENTODenuncien irregularitats al judici contra tres joves pels danys a uns contenidors durant la vaga 29-M

Setmanari Directa- Jesús Rodríguez-  26/09/2013

El judici contra tres joves acusats de causar danys a contenidors de brossa durant la tarda del 29 de març de 2012 al centre de Barcelona ha quedat vist per a sentència. La fiscalia manté la petició de quatre anys i sis mesos de presó per uns delictes de desordres públics i danys, mentre les defenses en reclamen la lliure absolució. El jutjat penal 28 de Barcelona comunicarà la sentència en un termini màxim de quinze dies.

La jornada ha començat com és habitual en aquests casos: amb una concentració solidària a les portes de la Ciutat de la Justícia, convocada per Rereguarda en Moviment i que ha aplegat fins a un centenar de persones. A quarts de dotze del matí els advocats i els encausats ja eren a l’accés del segon passadís de la tercera planta de l’edifici judicial, davant d’un cordó de seguretat que s’habilita de forma discrecional sempre que s’hi celebra un judici amb clares “connotacions polítiques”. La sorpresa ha arribat quan una mossa d’esquadra de paisà que sortia i entrava de la sala de vistes 324 ha anunciat que només hi havia quatre cadires lliures per a les persones que desitgessin entrar com a públic a la sala. Això ha generat nervis i indignació entre mares, familiars i amics dels tres encausats, una part dels quals s’han vist obligats a sortir a l’exterior de l’edifici o al vestíbul. És el cas d’una àvia de 87 anys que, durant quatre llargues hores, ha esperat davant del cordó de seguretat la sortida del seu nét, que era a la banqueta dels acusats. El filtre d’accés al passadís, però, era del tot selectiu, basat essencialment en criteris estètics. Aquest protocol restrictiu no s’aplica per ordre del Jutjat Degà, que en tindria la potestat, sinó que és una decisió de caràcter exclusivament policial. La paradoxa de tot plegat ha estat veure set cadires buides dins la sala durant tot el judici.

Per llegir mésDenuncien irregularitats al judici contra tres joves pels danys a uns contenidors durant la vaga 29-M

________________________________________________________________________________________________

Concentració a la Ciutat de la Justícia el passat 14 de juny  SARAI RUAAbsolen les cinc vaquistes a qui Ajuntament i fiscalia demanaven fins a set anys de presó

Setmanari Directa- Jesús Rodríguez / 25/06/2013

Més de 200 manifestants ho van cridar ben fort durant cinc hores a les portes de la Ciutat de la Justícia i la reivindicació s’ha fet realitat. El jutjat penal 6 de Barcelona ha absolt les cinc persones processades –Joan, Ariadna, Genís, Albert i Daniel– per la seva participació a un piquet reivindicatiu durant la vaga general del 29 de març al districte de les Corts. 

Dur revés a l’estratègia de l’Ajuntament de Barcelona i la fiscalia. Malgrat els nombrosos recursos humans i materials destinats a l’acusació particular per part de la institució governada per Xavier Trias, el poder judicial ha fet cas omís a les intencions exemplaritzants i ha dictat una sentència absolutòria. La notícia s’ha fet pública aquest migdia i ha desfermat l’alegria entre les processades. No han servit de res els testimonis del directiu de BCNETA o del sotsinspector de l’ARRO Barcelona, Jordi Arasa. Durant la vista oral celebrada el 14 de juny es van evidenciar les contradiccions i incoherències de l’acusació, davant de les declaracions més sòlides i congruents de les vaguistes. A més, a les portes de l’edifici judicial es va mostrar un ampli suport social, amb més de 200 persones concentrades, majoritàriament de les assemblees de joves de l’esquerra independentista (ARRAN), però també amb la complicitat de treballadors i treballadores de la mateixa Ciutat de la Justícia, que des de fa mesos lluiten per a millorar les seves condicions laborals.

Per llegir mésAbsolen les cinc vaquistes a qui Ajuntament i fiscalia demanaven fins a set anys de presó

________________________________________________________________________________________________

MARIA ZENDRERALes institucions es bolquen a defensar un contenidor i demanen presó per a tres vaguistes

Setmanari Directa – Manu Simarro / 05/06/2013

El judici contra els tres vaguistes del Clot acusats de bolcar contenidors a un piquet de la vaga del 29-M ha quedat vist per sentència amb una petició de penes superior als 7 anys i mig de presó en el cas de la màxima, demanada per l’Ajuntament de Barcelona.

Tot i que la fiscalia i la Generalitat demanen penes inferiors pels vaguistes, totes tres institucions públiques els acusen dels mateixos delictes: desordres públics, un delicte contra la seguretat viària i danys al mobiliari urbà. En la vista, dos dels acusats, Javi i Sergi, han negat haver bolcat cap contenidor i han explicat a la sala que van participar d’un piquet informatiu juntament amb altres veïns del barri per convèncer els comerciants de la necessitat de secundar la vaga. Tots dos han coincidit en explicar que sí que es van moure alguns contenidors, però que ells no hi van tenir res a veure i tampoc van veure que se’ls causés cap dany.

Per llegir més: Les institucions es bolquen a defensar un contenidor i demanen presó per a tres vaguistes

________________________________________________________________________________________________

Recent Posts

Brindis per celebrar l’absolució

El proper divendres volem ajuntar-nos per a celebrar l’absolució de les nostres companyes. Ens trobarem al bar La Divina de Sant Andreu (Sòcrates, 62 – M: Fabra i Puig) a les 19h i farem una celebració a l’alçada de l’esforç, el desgast i la victòria. Us hi esperem a totes les que heu estat solidàries amb la causa i a les que teniu ganes de compartir l’alegria!

Cm3OUBPXEAEbB81.jpg-large

PD: Espe, Pablo, la victòria també és vostra!

 1. Comunicat del Grup de Suport 29M davant de la sentència pel judici al Roger i al Mercader Leave a reply
 2. Paella solidària el proper 21 de maig Leave a reply
 3. Valoració i informació del judici Leave a reply
 4. “Condemnat a ser culpable” Leave a reply
 5. Darrera concentració abans del judici Leave a reply
 6. Avui fa un any que vas marxar, Esperanza Leave a reply
 7. Comunicat de suport de la Federació Sindical Mundial Leave a reply
 8. Avui hem fet roda de premsa, divendres concentració Leave a reply
 9. Tornem a judici, seguim la lluita Leave a reply