Crònica de la Roda de premsa del Grup de Suport

El matí del passat 29 de novembre va tenir lloc una roda de premsa organitzada pel grup de suport als encausats en motiu de la vaga general i social del 29 de març del 2012. Es va realitzar just al davant de la seu de districte de Sant Andreu del Palomar atraient l’atenció de diversos mitjans de comunicació, així com veïns i veïnes que en aquell moment circulaven per la plaça Orfila.

rodapremsa5Durant les intervencions, es va deixar palesa la inconformitat del grup que dóna suport als imputats, ja que, asseguren, la detenció que es va produir durant el piquet va resultar arbitrària i injustificada. Van fer menció dels motius, encara vigents, que van portar a la vaga, com de la reforma laboral, i també al fet que en aquests moments el ministeri d’interior es troba en una deriva repressiva contra el dret de manifestació amb el projecte de Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana, també coneguda com “llei anti-15M”.

Els dos veïns de Sant Andreu s’enfronten a dues peticions de sis i dos anys de presó respectivament, acusats de delictes contra el dret al treball i de resistència a l’autoritat. Els fets ocorregueren durant una jornada de vaga general, amb la qual cosa, i segons paraules de l’advocat que porta els casos, el doble delicte d’impediment del dret al treball perd raó de ser. Segons els encausats, la intervenció de la guàrdia urbana es dugué a terme amb violència, mentre que un dels denunciats va ser identificat posteriorment per la seva participació en lluites sindicals anteriors i no per la seva actuació durant el piquet del dia 29 de març. També es va fer un incís en la voluntat de la fiscalia i l’ajuntament de criminalitzar la vaga, tenint en compte que en els judicis que ja s’han realitzat contra diverses persones, arran de les detencions produïdes durant la mateixa jornada de vaga, s’han saldat amb absolucions o amb condemnes molt rebaixades.
Per altra banda, es va visualitzar el suport de les companyes i companys que participaren també a la jornada de vaga, i es va demanar l’absolució dels vaguistes encausats.

Per saber més: Vídeo resum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s