Avui hem fet roda de premsa, divendres concentració

Aquest matí hem fet una roda de premsa davant de l’Audiència Provincial de Barcelona. Ens han acompanyat persones solidàries, encausades i represaliades per altres casos de la vaga del 29M de 2012.

El Grup de Suport hem explicat que ja fa 4 anys de la vaga contra la reforma laboral, i com l’aparell polític es va posar a les ordres de la repressió i va encausar més de 81 persones de l’Esquerra Independentista per la participació a la vaga i als piquets. Del total de 167 delictes imputats -d’entre els que s’han jutjat fins a dia d’avui- el 95% han acabat en absolució. El 87% de les persones encausades que ja tenen sentència han estat igualment absoltes. La desproporció de les penes es tant aberrant que quan arriben a judici no es sostenen per enlloc.

L’advocat del cas, Eduardo Cáliz, ha recordat que l’estratègia repressiva atempta contra la vida de les persones quan s’aplica la pena de banqueta. És a dir, l’estratègia no persegueix només una pena judicial sinó castigar les persones encausades mitjançant els propis processos judicials, desganstants i dilatats en els anys. També ha afegit que per una banda hi va haver centenars de detencions de vaguistes i en canvi cap empresari de l’Estat Espanyol ha estat processat per impedir el dret a vaga.

Roger Sànchez, principal encausat juntament amb Saturnino Mercader, ha exposat la invisibilització mediàtica del cas i la manca de responsabilització política de les absolucions massives. Per altra banda ha explicat en pell propia que l’estratègia d’atemorir mitjançant els processos ni funciona ni funcionarà, perquè el dret a vaga és imprescindible i es tornarà a exercir sempre que calgui.

Finalment, la diputada de la CUP Crida Constituent, Mireia Vehí, ha explicat la lògica repressiva del poder polític i el desig i treball per a que la Generalitat es retiri de l’acusació particular del cas.

Agraïm una vegada més totes les mostres de solidaritat que rebem, especialment les d’aquelles persones que han vingut de lluny i han volgut estar al nostre costat. La solidaritat és la nostra millor arma!

Properes convocatòries:
Divendres 1 d’abril, 19h, Plaça Orfila
Dimarts 5 d’abril, 10h, Ciutat de la Justícia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s