S’ha suspés el judici, expliquem perquè

Després de tres anys de la vaga, de tres setmanes de saber la data del judici i amb quasi tres hores de retard, s’havia de celebrar el judici pels fets del piquet de Sant Andreu a la vaga general del 29M pel que demanen 6 i 2 anys de presó a en Roger i en Marcader.

Però el judici s’ha supés per nul·litat d’actuacions. Això vol dir que s’ha suspés per haver-se vulnerat el dret de l’acusat a defensar-se. Perquè? Doncs perquè l’acusació (en concret la de abaixar dues persianes de dos comerços durant el piquet​) no havia estat tramitada inicialment pel jutjat d’instrucció (que és el que obre el cas). Aquest fet vulneraba el dret de l’acusat a preparar una defensa en condicions. Per això el nostre advocat ha demanat la nul·litat, i el jutge l’ha concedit.

I ara què? Doncs ara el cas torna al jutjat d’instrucció i aquest decidirà com procedeix. Valorarà entre preguntar o no a l’encausat pels fets i valorarà sobre si és necessari un judici o no per aquests fets.

A banda dels afers jurídics, fora l’edifici, també hi ha hagut noticies. Hem fet una concentració de suport a les 11h a les portes del jutjat i hem decidit tallar la Gran Via per a fer-nos sentir i notar. El mitjans de comunicació han estat més pendents del cas lde l’Isma i el Dani, però també hem sentit la solidaritat del seu grup de suport. Quan ha acabat la primera part del seu judici hem fet declaracions conjuntament, entenent que totes les persones encausades per la vaga del 29M ho són per l’exercici del dret a vaga. És la lluita la que està amenaçada, ja sigui mitjançant les successives reformes laborals, o l’anomenada llei Mordassa (per cert, concentració avui a les 18’00 a Jardinets de Gràcia).

Gràcies a tots i totes per les mostres de solidaritat! Presencials i en la distància!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s