I què? Com va anar la paella?

Comilones

Per tercer any consecutiu vam celebrar les festes de Primavera amb la Paella Solidària del Grup de Suport. Amb la venta anticipada vam repartir 100 tiquets i el dissabte de la paella, en vam vendre 8 més de propina. Números rodons en homenatge al Fiscal.

Celebrada la fira d’entitats de l’Harmonia, vam servir 17 taules per menjar. Però per estar llestes ens hi vam posar a les 10 del matí: muntar, tallar, escalfar, cuinar i servir. Volem felicitar la cuinera, tothom va dir que la paella estava molt bona! I amb ella, volem agrair a totes les persones que ens van donar un cop de mà. Algunes ni les coneixíem, i aquesta solidaritat és la que més ens arriba. Agraïr també a la gent que ens va acompanyar pel dinar i a les persones que van passar el matí a la carpa que teníem a la mostra d’entitats. A totes: gràcies pel vostre suport, per fer-vos vostra la nostra lluita, i així la lluita de totes.

Cuineres soles

Ens va passar de tot, els cremadors no funcionaven, el vent s’alineava amb el capital tombant-nos les taules i escapçant les estovalles, i fins i tot vam oblidar alguns aliments… Però ens va quedar prou bé! Ens van ajudar del més petit a la més gran. De l’entusiasme pueril del Marc remenant paelles i servint postres, a l’entranyable esperit de postguerra de la senyora Maria que va recollir les últimes maduixes que ens havien sobrat. Vam fer dos torns per dinar, alguns van menjar tard i fred, però amb la satisfacció com a premi de que les coses havien acabat sortint bé.marc 2

Per la seva banda, les festes de la primavera van ser intenses enguany. Sabíem que érem el preludi d’alguna cosa gran a Sant Andreu, i les emocions traspuaven entre la gent. Certa tensió il·lusionant de que aquella tarda l’Harmonia accediria al Casal de Barri. L’èxit de l’Harmonia s’està fent esperar, però el sentim proper, l’èxit de la mobilització va ser indiscutible. A pocs metres d’on el Grup de Suport va plantar la paella, el responsable de la Guàrdia Urbana que havia procedit a les detencions dels nostres encausats, aquell dissabte festiu dirigia l’operatiu contra més de mil andreuenques. No se’n va poder estar, i davant la no-violència estricta de la gent de l’Harmonia, va haver d’ordenar una càrrega absurda que va acabar fent saltar una dent a un veí.

No ens sorprèn la policia i la seva filia repressiva, però menys ens sorprèn la solidaritat de la gent, el suport mutu i l’alegria del dia. Malgrat tot, malgrat l’Ajuntament, la Guàrdia Urbana, la Generalitat o el fiscal, nosaltres seguim i seguirem lluitant per l’absolució dels encausats i pel dret a vaga!

pancartes

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s