Tot segueix el seu guió: ple de censura, cinisme i repressió

El passat dijous 12 de desembre, el Grup de Suport vam convocar una concentració a Pl. Orfila en motiu del Ple del Districte. La idea era fer-nos visibles davant dels polítics municipals que diuen governar-nos; malgrat sapiguem que no són més que titelles i que la seva política poc o gens ens servirà.

Des de 2/4 de 7 de la tarda, es van començar a concentrar persones que van pledesplegar una pancarta denunciant la voluntat de condemnar fins a 8 anys de presó a dos vaguistes de Sant Andreu el 29M de 2012, en Roger i en Mercader. Fins una cinquantena de persones van ser-hi presents, tot repartint fulls volants amb l’explicació del cas i socialitzant la problemàtica entre les nombroses veïnes que aquella hora passaven per Pl. Orfila.

A l’hora d’entrar el ple, algunes de les solidàries van patir la censura política dirigida des del districte: amb una burda mentida, agents de la Guàrdia Urbana impedien el pas dins el ple a persones que havien pres part de la concentració.  Asseguraven, tot mentint, que la sala era plena, però el cert és que hi havia cadires buides, informació que va fer notar fora un dels solidaris que era dins mentre també es reclamava dins la sala de plens, i davant la qual la Guàrdia Urbana no va tenir més remei que cedir, això sí, fent entrar la gent d’una en una. Val a dir que un mes abans, quan la concentració antifeixista va entrar al districte, la sala de plens es va omplir de gom a gom, amb molta gent dempeus, escenari molt allunyat del del passat dijous.

ple2Un cop dins, el Grup de Suport vam haver de veure com la política municipal de districte és una representació de fireta on la majoria de partits polítics presents hi fan una posada en escena que més aviat semblen caricatures d’ells mateixos. A part, d’altres col·lectius del poble, com #SOSeducació o l’Ateneu Harmonia també presentaven mocions que van rebre, ambdues, el suport del públic assistent, però van córrer sorts desiguals pel que fa al suport dels partits.

En arribar el nostre torn, teníem veu per a defensar un prec presentat a través ICV-EUiA. La representant d’ICV-EUiA va llegir el motiu del prec i un membre del Grup de Suport va llegir el manifest. El prec sol·licitava la retirada de l’Ajuntament -i la Generalitat- com a acusació particular en el cas del Roger i el Mercader.

Com era d’esperar, el prec va ser rebutjat. Però no content amb això, el regidor Raimond Blasi (UDC) encara va fer una defensa aferrissada de l’actuació de la Guàrdia Urbana aquell 29M, així com anteposant la “seguretat” i la legalitat espanyola (de la reforma laboral) com a garants de la “llibertat”. En aquest sentit, Blasi es va evidenciar com a completament cínic, ja que un parell d’hores abans havia lloat la realització de la consulta sobre la sobirania de Catalunya, posicionament totalment contradictori amb el que defensa en qüestions nacionals.

1386885051224

Un cop Blasi va deixar palesa la voluntat de guerra social contra els vaguistes, el membre del Grup de Suport li va recriminar la seva actitud bel·ligerant. El Grup en ple va marxar del districte. Ja a fora, un dels encausats va explicar a La Tele els motius de la convocatòria, tot deixant clar que això és només l’inici de la campanya per aconseguir l’absoluciós dels dos encausats i denunciar la repressió política que el que busca, en realitat, és acabar amb el dret a vaga.

1 thought on “Tot segueix el seu guió: ple de censura, cinisme i repressió

  1. Pingback: Butlletí andreuenc n. 28 – Desembre 2013 | Endavant Sant Andreu – Nou Barris

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s